Венгер оставя Адебайор на пейката
Венгер оставя Адебайор на пейката / netinfo
Нападателят на Арсенал Емануел Адебайор най-вероятно ще получи почивка от мениджъра Арсен Венгер за утрешното гостуване на Болтън от Висшата лига, информират медиите на Острова.

Острието води атаката на „артилеристите” през целия сезон, след контузиите на Робин ван Перси и хърватина Едуардо Да Силва и след напускането на Тиери Анри през лятото.

Националът на Того оправда очакванията и записа 23 попадения на сметката си за Арсенал от началото на сезона. Той обаче успя да вкара само един път в последните осем срещи на „топчиите”, след които отборът изостана на шест точки от Манчестър Юнайтед в борбата за първото място в Премиършип.

„Мисля, че Емануел даде много на тима, за това и считам, че трябва да му дам да си отдъхне малко, може би. Много игра сам на върха на атаката ни, което изисква много борба и усилия”, каза Венгер.

„В момента, ще му се отрази много добре, ако се поосвежи малко. В последно време не вкарваше много, тъй като като отбор не успявахме да създадем положения, а физически си беше изморен, тъй като играе във почти всеки един мач от началото на сезона”, добави още френският спец.