Венгер: Аз не съм като назобен атлет
Венгер: Аз не съм като назобен атлет / netinfo
Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че за разлика от употребяващите допинг лекоатлети и някои хора във футбола, които не се спират пред нищо и мамят по пътя към успеха, той държи и на моралните ценности.

„Познавам хора, които печелят трофеи без да им придават никаква стойност. Мога да ви дам за хора, които спечелиха на 100 метра на Олимпийските игри и мамеха. Познавам хора във футбола, които правят абсолютно същото.

„За мен обаче спортът е повече от това само да печелиш трофеи. Побеждаването не може да бъде всичко. Важното за мен е да играя честно и по начин, който носи наслада на хората.”

„Разбира се, че да побеждаваш е важно, но важни са и моралните ценности. Трофеят е нещо, което можеш да покажеш само за момент, но това което остава е начинът, по който си играл и начинът, по който си се държал. Това също е важно.”

Венгер отговори и на коментара на Жозе Моуриньо, който каза, че „Арсенал е уникален отбор, защото треньорът им не е печелил нищо от години, но продължава да бъде идол”.

„Аз оставям другите хора да говорят. Аз ще говоря за себе си. Опитвам се да си върша работата толкова добре, колкото мога. Ако не се справям достатъчно добре, хората ще ме уведомят за това”, заяви в своя защита французинът.