Васил Божков е готов с оздравителен план за ЦСКА
Васил Божков е готов с оздравителен план за ЦСКА / Sofia Photo Agency, архив

Васил Божков изрази готовност да предложи конкретен оздравителен план за ЦСКА, ако такъв не бъде изготвен от настоящия финансов благодетел на клуба Гриша Ганчев.

Новото дружество ПФК ЦСКА е факт, Стоичков участва

"Оздравяването на най-титулувания български клуб е единственият възможен път към полагащото му се място в европейския и роден футболен елит", се казва в официална позиция на бизнесмена, разпространена в открито писмо от компанията му "Нове Холдинг".

"Отчитайки усилията на г-н Ганчев и неговия екип през последната година, вярваме, че те ще предложат оздравителен план за спасяването на ПФК ЦСКА АД", пише още Божков и добавя: "Ако все пак това не се случи, експертен екип е подготвил детайлна стратегия за оздравяване на дружеството, съобразена с българските и международни законови изисквания".

Позицията на Васил Божков за ЦСКА четете ТУК

"Възраждането на ЦСКА може да се осъществи само по законен начин. Всякакви други експерименти и опити за заобикаляне на правилата водят до задълбочаване на кризата, разрастване на проблемите и все повече реални рискове за ликвидация", посочва още бизнесменът.

Червен триумф: ЦСКА спечели Купата на България

Васил Божков изтъква още, че ЦСКА се нуждае от дългосрочна визия за бъдещето. "Тя може да бъде изградена освен с безспорната любов на привържениците и професионално и отговорно планиране", пише в позицията си.