Васев: Обидно ми е да съм резервен вариант за Локомотив
Васев: Обидно ми е да съм резервен вариант за Локомотив / netinfo
Ръководството на Локомотив София, в лицето на Дончо Донев, обяви, че най-късно до петък трябва да се разбере дали Димитър Васев ще продължи да води отбора или ще бъде ангажиран друг треньор. След последната сбирка за годината на бронзовите медалисти, Гонг отправи няколко въпроса към Васев.

- Господин Васев, как оценявате завършилия сезон за Локомотив Сф?

- Добра година за Локомотив, бронзови медали за втори пореден сезон, означава последователност, постоянство, и вече класа за Локомотив.

- Имаше ли възможност да изпуснете мястото в евротурнирите, предвид колебливия втори полусезон за отбора?

- Имаше, да. Имаше голяма вероятност да изпуснем това място, след една много слаба игра срещу Пирин. След това обаче имахме късмет, а и показахме съвсем друга игра срещу Левски, и нещата си дойдоха на мястото.

- Какво е вашето бъдеще? Оставате ли в Локомотив Сф? Вече казахте, че и вие имате своите изисквания, ако останете на поста?

- Най-лошото е, че нищо не се знае. Хората вече си знаят новите попълнения, подготовката, приятелски срещи, а ние още нищо не знаем. Специално аз.

- Знаете ли докога всичко трябва да се изясни?

- Идея нямам.

- А с вас говорено ли е, от страна на президента или изпълнителния директор?

- Не мога да го нарека разговор, само повърхности идеи. Нищо конкретно, за което да се хвана и аз, и да има някаква яснота.

- Не се ли притеснявате, че гледат на вас като резервен вариант?

- Притеснявам се, аз отдавна го казах, че ми омръзна да ме смятат за човека, който е даденост за Локомотив. Ние ще пробваме да викнем треньор, а ако не – ще си ти. Обидно е, но някои хора така го разбират.

- Какви са вашите идеи за отбора, къде трябва да се подсили, като се има предвид, че Голубович напуска, а вероятно и Дафчев?

- Не искам да споделям тези неща още, всъщност и моят договор изтича сега.

- Какво е вашето бъдеще, ако не сте в Локомотив?

- Не съм мислил още.