Варненските фенове не видяха гол в местното дерби
Варненските фенове не видяха гол в местното дерби / netinfo
Черно море и Спартак Варна не успяха да си вкарат гол в така чаканото от местните фенове варненско дерби. Двата отбора приключиха срещата от 29-я кръг на А група при резултат 0:0.

Още в 9-та минута Иван Найденов бе фаулиран пред наказателното поле на Черно море. От фаула Илиев стреля в ръцете на вратаря Илчев, който по-късно отрази още няколко удара към мрежата си. Радо Станев също бе на мястото си при няколко добри ситуации, за Черно море.

В 46-та минута пък гредата се оказа решаваща за изхода на резултата. Андонов засече центриране с глава, топката се удари в левия страничен стълб, след което бе изчистена от бранител на Спартак Вн.

Минута след това отново Андонов стреля, а след рикошет кълбото отново се удари в напречната греда.

В 63-та минута бе поредна възможност за Черно море. Дани Георгиев си спря топката на гърди пред наказателното поле, след което стреля, но топката мина встрани от лявата греда.

В 79-та минута „соколите” имаха претенции за неотсъдена дузпа, след като при едно центриране отдясно Иван Найденов засече с глава и топката рикошира в ръката на Томаш. Претенциите за дузпа не бяха зачетени от главния рефер Станислав Тодоров.

В крайна сметка двата отбора си поделиха по една точка, с което Черно море зае 7-о място с 45 точки, докато Спартак Варна е на 12-о с 28.