Ван дер Ваарт разиграва Хамбургер – прави се на контузен
Ван дер Ваарт разиграва Хамбургер – прави се на контузен / kicker.de
Футболистът на Хамбургер Рафаел ван дер Ваарт започна да върти номера на своите настоящи работодатели. 24-годишният холандец сподели, че чувства силни болки в гърба. Това се случва точно след отпътуването на германците за Будапеща, където утре ще се изправят срещу местния Хонвед в първи мач от втория предварителен кръг на УЕФА.

„Вдигнах високо малкия си син и се сецнах”, заяви капитанът на Хамбургер, след като отборът кацна в унгарската столица. Холандският халф на всичкото отгоре прогнозира, че може да отпадне за важния двубой утре вечер. „Е, ако не се влоши състоянието ми, няма да има проблем”, каза Ван дер Ваарт.

Както е известно, Валенсия предложи на Хамбургер 14 милиона евро за национала, но германците категорично отхвърлиха офертата. Холандският всекидневник „Де Телеграаф” изрази съмнение относно мистериозната контузия на Ван дер Ваарт. Ако футболистът вземе участие в утрешната среща, в случай на негов трансфер той няма да може да играе за новия си отбор в евротурнирите през този сезон.