Ван Бастен: Те просто бяха по-добри
Ван Бастен: Те просто бяха по-добри / netinfo
Селекционерът на Холандия Марко ван Бастен отдаде заслуженото уважение на Русия, след като неговият отбор отпадна от Сборная на четвъртфинал на Евро 2008.

„Руснаците играха много по-добре от нас и напълно заслужиха победата,” заяви младият специалист. „За мен е неоспорим факт, че те просто бяха по-добри. В първата фаза направихме няколко страхотни мача, но днес не успяхме да ги повторим.”

Според Ван Бастен Андрей Аршавин и Роман Павлюченко тотално са надиграли неговите играчи. „Имахме доста проблеми с Павлюченко и Аршавин през целия мач. По тази причина въобще не успяхме да започнем да играем.”

Това бе и последната среща на вратаря Едвин ван дер Сар с екипа на Холандия, тъй като той по-рано бе обявил, че се оттегля от националния отбор.

„Ние не бяхме достатъчно добри, за да бием този руски отбор. Трябва да си го признаем, те играха фантастично. Жалко е, че напускаме турнира по този начин, след страхотното начало. Сега трябва да се борим с бъдещето. Но аз няма да съм в него,” заяви 37-годишният ветеран след двубоя.