В Русия отричат за уговорки между Зенит и Байерн
В Русия отричат за уговорки между Зенит и Байерн / БГНЕС
Президентът на Руския футболен съюз Виталий Мутко определи като “нереални” слуховете, че победата на Зенит над Байерн (4:0) в миналогодишния полуфинал на Купата на УЕФА е бил уреден от руската мафия.

“Мога да кажа едно – това е нереално. Бях на този мач, а на терена имаше играчи като Кан, Клозе, Тони, Зе Роберто. Представяте ли си как можете да купите тези футболисти?” – заяви шефът на местния футбол.

“Това е поредният опит да се принизи успехът. Това не е само удар по Зенит, но и по Байерн. Такива неща (уговаряне на мачове) не могат да се решават на такова ниво”, добави Мутко.

Преди дни испанската преса гръмна, че полицията разполага с телефонни записи на членове на престъпна групировка от Русия, в които става въпрос за уговорки за полуфинала и финала на турнира за Купата на УЕФА.

Ръководството на спонсора на Зенит – Газпром, се притеснява, че развихрилият се скандал може да навреди на всички засегнати страни.

El Pais и ABC публикуваха информация, според която един от руските босове на криминалните структури в Испания се е похвалил в телефонен разговор, че мачът между Зенит и Байерн е бил уреден. Сумата, която са публикували двете медии, като подкуп се разминава. Според АВС става въпрос за 20 и 40 милиона, а според El Pais – 50 милиона, но и в двата случая не се упоменава за каква валута става въпрос.

От Зенит вече определиха тези слухове като оскърбителни: “Играта на Зенит срещу Байерн и Глазгоу Рейнджърс е най-голямото доказателство за това, че победите са постигнати с честна борба.”