В Румъния смятат равенството с Албания за смешно
В Румъния смятат равенството с Албания за смешно / netinfo

Румънският журналист Драго Рагут коментира специално за Гол линия ситуацията в групаGот квалификациите за Евро 2008. Той определи равенството на българския национален отбор срещу Албания като „смешно”.

  

За нас Румъния-България не беше толкова важен мач, колкото вашия с Албания. Равенството Ви беше важно за нас, но ни изненада много. България загуби две важни точки, които могат да се окажат решаващи в крайна сметка и да ви изхвърлят от борбата за Евро 2008. Малко е смешно, че завършихте 0:0. Знам, че Стоичков коментира, че мачът ни с Холандия е уреден, но сега ние си говорим същото, че Вие сте си уредили мача с Албания.

 

Какъв е коментарът на Виктор Пицурка затова, което се случи на мача?

 

Той каза, че е много доволен от резултат, но съжалява затова, че е изпуснал българите при домакинския мач. Каза, че е сигурен в класирането за Европейското първенство. Той заяви, че тимът е най-добрият в групата към момента и задължително трябва да победим срещу Словения, за да направим първата крачка за класирането.

 

Какво е мнението ти за бъдещето в тази група? Вие ни гостувате, а приемате Холандия.

 

Аз мисля, че все още нищо не се знае. Не смятам, че нещата ще се решат в големите сблъсъци между България, Холандия и Румъния. Видяхме, че България загуби вече две точки. Смятам, че най-важните са мачовете с Беларус, Албания и Словения, защото там могат да се загубят точки. Ако България загуби още някъде точки, от мачът в София може и да няма значение.

 

Смяташ ли, че Холандия може да не се класира за предстоящото Европейското първенство?

 

Не, аз смятам, че те са най-добрият отбор и със сигурност ще се класират. Вярно е, че ние им взехме точка, но Холандия ще се класира със сигурност. Битката ще бъде между България и Румъния.

 

Каква е реакцията в Румъния за случващото се с Христо Стоичков?

 

Много хора казват, че Стоичков е луд и не знае какво говори. Всички са радостни от това, че България направи равен.

Още спортни новини в Gong.bg