В Рим гледат финала на антична арена
В Рим гледат финала на антична арена / netinfo

В Рим италианските привърженици гледат финала на Световното първенство срещу Франция на три огромни екрана, най-големият от които е с площ 50 квадратни метра.

Интересното е, че самите екрани са разположени в Цирк Масимо - това е гигантско поле, където в античността са се провеждали атлетически състезания. Там тифозите от столицата вече гледаха полуфинала срещу Германия, а за финала се очаква наплив от 350 хиляди души на споменатото място.

В случай че "адзурите" спечелят Световната купа, по прогнози на кметството в Рим, по улиците ще празнуват над 1 милион души. За безопасността на гражданите ще се грижат 1000 карабинери и полицаи, както и 500 специално наети доброволци.

Около гигантските екрани на Цирк Масимо дежурят 20 линейки и 50 души с носилки. На всички места, където ще има стълпотворение на фенове, е забранена продажбата на алкохол.

Движението на автомобили в центъра на Рим ще бъде прекратено от края на мача до 3 часа след полунощ. Засилени мерки за безопасност се предприемат в италианските градове, които са разположени в близост до френската граница.