В Порто: Арсенал са блестящи
В Порто: Арсенал са блестящи / netinfo
Наставникът на португалския Порто Жезуалдо Ферейра определи отбора на Арсенал като „блестящ тим” след разгромната загуба с 0:4 в мач от Шампионската лига снощи.

"Знаехме, че ще ни бъде трудно. Арсенал е блестящ отбор. Футболистите на Арсенал играят твърдо, с много комбинации и е много трудно да им противодействаш. Последният път, когато бяхме тук, отново завършихме по същия начин. Повечето от отборите страдат на този стадион. Ние също страдахме”, коментира специалистът.

"Преди техния гол имахме две положения, но не ги използвахме. Това можеше да промени мача. До момента на първия гол бяхме по-опасни и нашият отбор даваше най-доброто. Сега, когато сте загубили с 0:4, или с 0:1, това не променя нещата. Ние загубихме три точки, но оставаме втори в групата. Не мисля, че тази загуба ще се отрази на морала на отбора", допълни той.

Мениджърът на артилеристите Арсен Венгер добави: "Това бе моментът, който чакахме. Не получихме гол, а вкарахме четири гола и можеше да вкараме още. На това ниво важна е концентрацията. Нашият отбор победи със зрялост и показа, че има качества. Ние показахме интелигентност и може би това е нашият най- комплексен мач през този сезон. Те имаха също две опасни положения. Ние ще се опитаме да спечелим при гостуването си на Фенербахче. Ние искаме да спечелим първото място в групата".