В калчото очакват по-меки присъди
В калчото очакват по-меки присъди / netinfo

Тази вечер ще бъде обявено решението на втората съдебна инстанция по жалбите на четирите италиански клуба, замесени в скандала с манипулациите в италианския футбол. Ювентус, Фиорентина, Лацио и Милан очакват по-меки и по-снизходителни присъди, съобщава Гадзета дело Спорт.

Според вестника Фиорентина и Лацио ще избегнат отпадането в по-долна дивизия и заедно с Милан остават в Серия А. Ювентус ще бъде пратен в Серия Б, но ще спести санкцията от минус 30 точки за новото първенство. Милан пък се надява на участие в Шампионската лига.

Както е известно на 14 юли първата съдебна инстанция изхвърли Ювентус, Фиорентина и Лацио в Серия Б и допълнително отне 30, 12 и 7 точки от актива им за новото първенство. Милан запази мястото си в Серия А, но със санкция от минус 44 точки за миналото първенство и минус 15 за новото първенство.

Клубовете обжалваха тези наказания и съдебният процес бе подновен отново в събота. Очаква се решението да бъде оповестено след 20.00 часа българско време, когато е и крайният срок за заявяване на участниците за Шампионската лига и купата на УЕФА.