В ЦСКА търсят медали за Чиликов, Вальо Илиев, Кабус, Амунике и... Тунчев
В ЦСКА търсят медали за Чиликов, Вальо Илиев, Кабус, Амунике и... Тунчев / netinfo
След вчерашната церемония по връчване на златните медали и титлата на новия шампион на България, в ЦСКА се зачудиха дали от БФС ще им дадат и няколко допълнителни медала. Съществува идея те да бъдат пратени на няколко вече бивши играчи, със съществен принос за спечелването на 31 рекордна титла, но напуснали клуба преждевременно този сезон.

Става въпрос за Георги Чиликов, чийто изравнителен гол в първия кръг срещу Литекс, направи така, че ЦСКА все още да няма загуба в първенството. Медал очаква и любимецът на сектор „Г” Вальо Илиев преминал в руския Терек. Заслуга за титлата имат и мароканският национал Абдер Кабус, който направи много силен есенен полусезон и това доведе до трансфера му в Примера Дивисион, както и Кевин Амунике, донесъл две победи със своите попадения.

Куриозното е, че от „Армията” трябва да търсят медал и за...капитана си Александър Тунчев. Защитникът, излязъл последен след всичките си съотборници, както и спортно- техническия щаб и хора от администрацията на отбора и миг преди да поеме купата попитал Борислав Михайлов, няма ли медал и за него. Смутен шефът на БФС отговорил, че бройката им е изчерпана. Очаква се все пак в скоро време Тунчев да получи заслужения си къс злато.