В Челси не са се отказали от Кака
В Челси не са се отказали от Кака / netinfo
В английския Челси все още вярват, че могат да привлекат в редиците си бразилския национал Кака, въпреки че от клубния му тим Милан отхвърлиха подобна възможност.

Новият наставник на „сините” Луиш Фелипе Сколари държи на всяка цена да ма в състава си плеймейкъра на „росонерите”. Надеждите на лондончани са свързани с финансовата криза в Милан породена от факта, че отборът на не успя да се класира за Шампионската лига.

Наставникът на италианците Карло Анчелоти иска да привлече тогоанският нападател на Арсенал Емануел Адебайор, но поставената цена от 30 млн. паунда от страна на „артилеристите” към този момент е непосилна за италианския гранд.

„Нормално е всеки бразилски треньор да се опитва да привлече в състава си бразилски футболисти, но привличането на Кака е невъзможно. Той е в Милан и ще бъде тук до края на кариерата си”, изрази увереност техническият директор на „росонерите” Леонардо.

Според информация на английския вестник „Дейли Мейл” обаче, ръководството на Челси е готово да подобри трансферния рекорд от 46 млн. паунда (Зинедин Зидан), за да привлече Кака.

Изпълнителният директор на „сините” Питър Кениън се завърна от Италия миналата седмица, където бе на почивка и ще се срещне със Сколари веднага след края на Евро 2008, за да обсъдят селекцията за новия сезон, в която попада още и Фернандо Торес от Ливърпул.