В Англия: Бент е далеч от класата на Бербатов
В Англия: Бент е далеч от класата на Бербатов / netinfo
Капитанът на българския национален отбор Димитър Бербатов получи поредното признание за своята класа. Във вчерашната контрола на Тотнъм с южноафриканския Кайзер Чийфс, спечелена с 2:1, Бербо бе в основата на всичко по интересно пред вратата на домакините. Той вкара и победния гол за „шпорите”, който бе негов първи по време на предсезонната подготовката. Мачът е първи от тристранния турнир Водафон Челъндж, който се провежда в ЮАР, където тимът от Северен Лондон е на лагер.

В материала си за двубоя английския всекидневник „Обзървър” отбелязва страхотната игра на българина в сравнение с тази на купения за рекордните за Тотнъм 16 милиона лири Дарън Бент.

"Въпреки, че ръководството на Тотнъм даде 16 милиона лири за Дарън Бент от Чарлтън, той бе оставен на пейката за сметка на Бербатов и Роби Кийн, които са доказан тандем и ще бъдат титулярното дуо в атаката през новия сезон".

Според изданието въпреки 22-та си гола за Чарлтън и претенциите си за място в националния отбор на Англия, Дарън Бент все още е далеч от класата на Бербатов. „Това си пролича при гола на Бербатов в 61-та минута, когато влезлият като резерва Дарън Бент се опита да вкара гол, но се обърка и без да иска асистира на българина, който хладнокръвно реализира”, завършва коментара си Обзървър.

Бившият играч на Пирин, ЦСКА и Байерн Леверкузен игра до 83-тата минута, когато бе замене от Таарабт. Следващата контрола на „шпорите” е във вторник с Орландо Пайрътс.