Уникални календари и алманах за олимпийците
Уникални календари и алманах за олимпийците / netinfo

Всички участници в редовното Общо събрание на Българския олимпийски комитет утре ще получат уникален календар и алманах.

 

Календарът е посветен на 85 години БОК. До сега подобно издание не е правено. За първи път то представя в едно и историята на световното олимпийско движение, история на българските олимпийци, както и отправки към бъдещите събития под флага на петте олимпийски кръга.. Календарът е в малък тираж, за избрани ценители на БОК. На страниците си освен традиционните дати и празници, са отразени паметни моменти от историята на олимпизма с уникални фотографии събирани през годините и от Музея на спорта. На златен фон са описани текстово постиженията на родните спортисти на всички Летни и Зимни олимпиади през годините. Автор на календара е художникът Вилма Павлова.  

 

Алманахът на БОК за 2007 година събира на страниците си най-интересните събития и текстове за изминалата олимпийска година. Материалите са част от електронния бюлетин „Олимпик БГ”, чрез които бяха популяризирани идеите и проектите, следене за реализирането им, дейностите и всичко, свързано с олимпийското движение и дух у нас, и по света. Специално място е отделено на спортистите. На настоящите действащи лица в борбата за квоти за Олимпийските игри в Пекин. И на състезателите, които вече са извървели своя път и са оставили незабравима диря в историята. „Алманах 2007” е факт, защото от древността се знае, че написано остава.

 

Редовното Общо събрание на Българския олимпийски комитет започва утре в 11 часа в зала „София” на Гранд хотел „София”.

Участниците и делегатите ще заседават по следния дневен ред:
1. Приемане отчета на БОК за 2007 г.;
2. Приемане на счетоводния отчет и документите на одитора за 2007 г.;
3. Приемане на документите на председателя на Контролния съвет за 2007 г.
4. Приемане на програмата за дейността на БОК за 2008 г.;
5. Приемане бюджета на БОК за 2008 г.;
6. Разни.