Ули Хьонес: Притеснявам се за моите момчета
Ули Хьонес: Притеснявам се за моите момчета / netinfo
Първата титла на Байерн през този сезон е факт. Въпреки това мениджърът на баварците Ули Хьонес не е особено щастлив. „Притеснявам се за моите футболисти. В мачовете от турнира за Купата на Лигата играчите ни бяха често фаулирани. Страхувам се, че заради това ще имаме много контузени. Това ще бъде един изключително труден сезон за нас, особено в мачовете, в които гостуваме. Трябва да внимаваме, за да нямаме толкова контузени играчи, колкото в момента. Съдиите също трябва да пазят футболистите ми”, коментира шефът в интервю за германския вестник „Шпигел”.

Хьонес се радва на спечелената Суперкупа. Неговият отбор се наложи с 1:0 над Шалке 04. „Хубаво е, че вкарахме само един гол. Ако бяхме спечелили с 4:0, очакването към нас щеше да е огромно”, смята мениджърът на Байерн.

„Имахме достатъчно възможности да вкараме още попадения. Всъщност в този мач ни липсваха почти всички топ футболисти. Страхувам се, че в цялата тази еуфория около новия състав всички ни хвалят много. Футболистите може да си помислят, че е не необходимо да дават всичко от себе си”, сподели босът на мюнхенския отбор.

Хьонес каза, че Мирослав Клозе е на 100% интегриран в тима. „Миро показа, колко стойностен е за нас. Все пак той реализира победния гол”, заяви още мениджърът.