Ухапване от кърлеж изхвърли Швайнщайгер от терените
Ухапване от кърлеж изхвърли Швайнщайгер от терените / netinfo

Футболистът на Байерн Мюнхен Бастиан Швайнщайгер най-вероятно ще остане за дълго време извън терена. Според лекарите болките в коляното на 22-годишния национал най-вероятно се дължат на двегодишно ухапване от кърлеж, съобщава „Кикер”. В най-лошия случай полузащитникът ще страда от лаймска болест.

Най-напред медицинският щаб на баварския клуб предполагаше, че Швайнщайгер е ударил леко и безобидно лявото си коляно. Лекарите отворили коляното на халфа, но не установили нищо. Вчера следобед доктор Ханс-Вилхелм Мюлер-Волфарт отново е решил да потърси причината за болежките и подуването в коляното на халфа. Той обаче преценил, че това няма смисъл.

Най-вероятно травмата се дължи на ухапване от кърлеж преди две години. Има опасност Швайщайгер да се е заразил с тежка болест, потвърди и треньорът на Байерн Отмар Хитцфелд.

„Възпалението на коляното е много сериозно. Не знаем все още, дали възстановяването ще отнеме само 2-3 седмици. Резултатите от изследванията ще бъдат ясни следващата седмица”, заяви наставникът на баварците.

Швайнщайгер взима в момента антибиотици. Лаймската болест може да причини хронична инфекция на ставите, което би било фатално за кариерата на футболиста.

Още спортни новини в Gong.bg