Уест Хям уволни мениджъра Алън Пардю
Уест Хям уволни мениджъра Алън Пардю / netinfo

Английският футболен клуб Уест Хям освободи мениджъра Алън Пардю от поста. „Чуковете” заемат едва 18-то място във временното класиране във Висшата лига, като записаха три поредни загуби в последните си срещи.

„Приносът на Алън за клуба е неоспорим, откакто той пое нещата в свои ръце през септември 2003 г., но резултатите през настоящия сезон са повече от разочароващи,” се казва в официалното съобщение на клуба.

Ръководството на Уест Хям оповести, че търсенето на нов мениджър може да продължи до края на зимния трансферен прозорец. Дотогава отборът ще бъде воден от помощник-треньора Кевин Кийн. За фаворит за поста се спряга бившият наставник на Чарлтън Алън Кърбишли. Лично Кърбишли потвърди пред ББС, че от Уест Хям вече са се свързали с него и имат уговорена среща, на която той ще изслуша тяхното предложение. "Уест Хям искат да говорят с мен и аз съм поласкан. Естествено, че съм заинтересуван от това, което имат да ми кажат. За мен е чест," заяви Кърбишли.

Алън Пардю е вторият мениджър на елитен клуб, чиято глава пада от началото на сезона. Преди него бе освободен Иън Дауи от Чарлтън.