Уест Хем с оферта за Фреди Люнгберг
Уест Хем с оферта за Фреди Люнгберг / netinfo
Ръководството на Уест Хем е отправило оферта за 7 млн. паунда за атакуващия халф на Арсенал Фреди Люнгберг, твърдят английските медии.

„Артилеристите” поставиха шведа в трансферната листа преди няколко дни и доста клубове проявяват интерес към него.

Според „Индипендънт” Уест Хем е в състояние да посрещне и личните изисквания на Люнгберг. Това означава, че халфът вероятно ще продължи да получава желаните от него 70,000 паунда. Изданието твърди, че само фактът, че Уест Хем е в зоната на изпадащите отбори в Премиършип може да възпрепятства трансфера. Възможно е Люнгберг да поиска клауза в договора, която да го освобождава в случай, че клубът изпадне. Уест Хем може да предложи на Арсенал и размяна, като даде на „топчиите” Найджъл Рио-Кокър.

Друг футболист на Арсенал защитникът Лаурен също може да замине в посока „Ъптън Парк”. Контрактът на африканския футболист изтича през лятото и затова Арсенал може да използва зимния трансферен прозорец, за да го продаде за 1 млн. паунда.

„Дейли Мирър” твърди, че Арсен Венгер се опитва да се освободи от Фреди Люнберг, за да има място в състава за Франк Рибери. „Индипендънт” съобщава, че Венгер иска още лявото крило на Аякс Райън Бабел.