Уембли иска финала на Шампионската лига
Уембли иска финала на Шампионската лига / netinfo
Новият Уембли вече има шанс да получи домакинството на финала в Шампионската лига през 2011 година, след като бяха направени необходимите законови промени.

Според настоящото законодателство, дори чуждите спортисти трябва да плащат данъци върху получените от тях възнаграждения и бонуси, заработени при участие на състезания на територията на Обединеното кралство.

Лично министърът на културата, медиите и спорта Анди Бърман увери, че ако Уембли спечели домакинството през 2011 година, участващите отбори и техните футболисти, ще бъдат освободени от задължения към хазната.

С оглед на положените усилия от страна на британското правителство се очаква, че УЕФА ще реши битката в Шампионската лига през 2011 година да приключи именно в Лондон.

Последният финал в турнира на английска земя бе през 2004-а на Олд Трафърд в Манчестър, когато в италиански двубой Милан победи Ювентус след изпълнение на дузпи.

През тази година финалът на Шампионската лига е на стадион Лужники в Москва, през 2009-а ще бъде на Олимпико в Рим, а през 2010-а на Сантяго Бернабеу в Мадрид.