УЕФА: Турция не може заяви нови играчи
УЕФА: Турция не може заяви нови играчи / netinfo
Сериозните трудности пред старши треньора на Турция Фатих Терим принудиха щаба да се допита до ръководството на УЕФА, дали все пак няма да може да заяви нови футболисти, предвид сериозният дефицит, който е налегнал тима преди полуфинала с Германия от Евро 2008.

Европейската централа не смята да променя правилата си и да прави компромиси. Според разпоредбите, отборите не могат да правят промени в заявките след началото на турнира.

Треньорът на Турция няма да може да използва девет от футболистите си, като най-голямата загуба, поне според местните медии е – Нихат Кахвечъ, който получи контузия по време на двубоя срещу Хърватия.

Освен него селекционерът на турския национален тим Фатих Терим няма да може да разчита срещу Германия на още няколко футболисти. Волкан Демирел, Тунджай Санлъ, Арда Туран и Емре Ашък са наказани. Сервет, Емре Бельозоглу, Емре Гюнгьор, Тюмер и Айхан пък са контузени.

„Тъй като е изигран първият мач от надпреварата, промени в заявките не могат да бъдат правени. Знаем, че някои отбори срещнаха сериозни трудности, но това е твърдо правило на Европейското, което трябва да се спазва. Съвсем друго щеше да е, ако оставаха на разположение например - осем играчи, тогава щяхме да свикаме спешно съвещание. В сегашната ситуация, няма да променяме правилата”, категоричен бе прессекретаря на УЕФА Уилям Гайяр.