Националният отбор на Русия се размина с изхвърлянето от Европейското първенство. Имаше опасност "Сборная" да се раздели предсрочно с шампионата, защото фенове на тима запалиха факли по време на мача със Словакия, напомня Gong.bg.

Те вече имат предупреждение за изхвърляне, но от УЕФА прецениха, че това провинение по трибуните на стадиона в Лил не е достатъчно за отстраняване от надпреварата. Казусът беше разгледан от Дисциплинарната комисия на централата.

"УЕФА реши, че няма да отвори дисциплинарна процедура срещу Русия. Този казус вече е изцяло затворен", беше краткият коментар от чиновниците от Европейската футболна централа.

Но условната санкция за изхвърляне на "сборная" си остава и ако феновете предизвикат нови безредици по трибуните на мача с Уелс, със сигурност ще последва отстраняване от шампионата.

Всичко за европейското първеноство по футбол UEFA EURO 2016 четете в Gong.bg

И докато УЕФА пожали Русия и да остави отбора на първенството, то френските власти не пожалиха хулиганите, заради които "Сборная" можеше да пострада. След масирана акция, те получиха възмездие.

Трима от тези, които предизвикаха безредиците по улиците в цялата страна, вече влязоха в затвора. Те са осъдени по бързата процедура и ще лежат зад решетките между една и две години.

Има още 20 хулигани, които са екстрадирани в родината им. Останалите са под полицейско наблюдение и ако направят грешна стъпка, ще последват съдбата на тези, които или влязоха в затвора, или бяха върнати в Русия.