УЕФА насрочи дата за обжалването на Дания
УЕФА насрочи дата за обжалването на Дания / netinfo

УЕФА насрочи дата за обжалването на Дания

 

Апелативната комисия на УЕФА насрочи дата за обжалването на Дания срещу наказанието от лишаване за домакинство за четири мача.

 

„Червеният динамит” бе санкциониран да играе четири срещи на 250 километра разстояние от Копенхаген, където фен нахлу на терена и атакува съдията Херберт Фандел по време на евроквалификацията срещу Швеция на 2 юни. В решението на УЕФА не се посочва, че срещите трябва да се играя извън Дания, но тъй като в страната няма лицензиран стадион, намиращ се на тази дистанция от столицата, на практика тимът трябва да играе домакинствата си в чужбина.

 

Датската футболна асоциация получи от европейската централа правото да обжалва наказанието на 5 юли от 13:30 часа. Ако то остане в сила „червеният динамит” ще бъде лишен от домакинското си предимство за мачовете срещу Лихтенщайн на 12 септември (този мач трябва да се играе и при закрити врати), срещу Испания на 13 октомври, срещу Латвия четири дни по-късно и срещу Исландия на 21 ноември. 

 

УЕФА присъди служебна загуба на Дания от Швеция с 0:3 заради инцидента. Също така трябва да бъде заплатена и глоба в размер на 100 000 швейцарски франка.