УЕФА наказа Барич за три мача заради България
УЕФА наказа Барич за три мача заради България / netinfo
Дисциплинарната комисия на УЕФА наказа Ото Барич да не води Албания в три мача, тъй като хърватският специалист обиди съдията при равенството 1:1 с България.

В 24-ата минута на квалификацията в Тирана на 17 октомври Барич каза нещо на рефера Фритц Щухлик, австрийският арбитър го чу и го изгони от резервната скамейка.

Видимо изнервен хърватският специалист се качи на трибуните, откъдето трябваше да догледа срещата, но настроението му видимо се подобри само седем минути, след като се качи в ложите, тъй като Радостин Кишишев си отбеляза автогол и даде преднина на Албания.

Ото Барич няма да може да води селекцията си в оставащите два мача до края на квалификациите за Евро 2008 - срещу Беларус у дома на 17 ноември и при гостуването срещу Румъния четири дни по-късно.

Барич няма да може да влиза в съблекалните, в техническата зона и тунела преди и по време на мачовете и няма да може да контактува със своите футболисти преди края на двубоите.

Третият мач от наказанието си 75-годишният хърватин ще изтърпи при следващия официален мач на ръководен от него национален отбор, без значение дали това е Албания или не.