УЕФА частично реабилитира английските фенове
УЕФА частично реабилитира английските фенове / netinfo
От УЕФА направиха толеранс към английските фенове признавайки, че понякога те са несправедливо стават обект на по-грубо отношение от страна на полицията в чужбина заради лошата си слава. Наскоро европейската централа обвини привържениците от Острова заради множеството проблеми създавани от тях през сезона, но сега смекчи позицията си заявявайки, че вината е отчасти и заради предубеждението към тях от страна на органите на реда в другите страни.

„Разбирам как се чувстват английските фенове и е вярно, че понякога те страдат от несправедливо отношение заради спомените от случилото се през 80-те години” – призна директорът по комуникациите в УЕФА Уилям Гаярд – „Също така е вярно, че моделът на поведение на английските привърженици причиняващи проблеми в чужбина е различен от проблемите причинявани от чуждите фенове.”

„Пиенето например често отсъства от в Южна Европа. В Южна Европа има друг тип на насилие, свързван често с екстремистки политически движения или расистки групи, които са наистина сериозни проблеми.”