Търсените ги няма - Сърмов в болница, а Вуцов в безизходица
Търсените ги няма - Сърмов в болница, а Вуцов в безизходица / колаж: Валентин Грънчаров
Не се развиват добре нещата за Левски дни преди началото на първенството. Старши треньорът Вили Вуцов не може да реши още двата си селекционни проблема. Намирането на класен дефанзивен халф и вратар на мястото на контузения Божидар Митрев.

Самият треньор заяви, че сигурно „сините” грешат при начина на търсене на халф и ще оставят неговото намиране за през есента. Да, но случващото се с Георги Сърмов през последните дни показва, че халфът е нужен сега и после може да е късно.

Най-качественият дефанзивен халф на Левски в момента е измъчван от седмица от болки в корема. През нощта кризата се е задълбочи и се наложи футболистът да постъпи в болница във Виена.

Вуцов не само, че не намери, но има проблеми с друг халф. Още не се знае колко време ще отсъства от тренировки Сърмов, но е ясно, че подготовката му е нарушена. Треньорът едва ли ще иска да кърпи положението като върне Дарко Тасевски на този пост.

Вратарският пост също се крепи на здравето на Георги Петков. Да припомням ли какво се случи, когато Петков се контузи по време на срещите от групата на Шампионската лига?

Така Вуцов към този момент е в безизходица. От него и ръководството зависи дали ще намерят нужните футболисти. Сега и на момента. Иначе може и да е късно и непоправимо. Най-вече за амбициите на Левски.