Търев взема стадион Пловдив?
Търев взема стадион Пловдив? / netinfo
Искане правителството да прехвърли безвъзмездно на общината стадион “Пловдив” ще гласуват във вторник общинските съветници. Въпреки споровете за собствеността, общината няма да прекрати процедурата за концесиониране на спортното съоражение, изненадващо обяви пред Дарик заместник-кметът Петко Атанасов.

Той посочи, че класирането на двамата кандидати в обявения конкурс вече е готово, а законът допуска 3-месечен срок, в който Общинският съвет може да не се произнася по избора на победител. По неофициална информация на Дарик, победител е Консорциум “Стадион Пловдив”, зад който стои бившият лекоатлет и бивш концесионер по сметосъбирането в града Атанас Търев. Неговата оферта предвижда 21 млн лв инвестиции за 2 години – 3 пъти повече от конкурентите му от ПФК “Локомотив”, твърдят източниците на Дарик.

Атанасовкатегорично отказа коментар на резултатите от конкурса. Ще изчакаме с надеждата в законовия срок за произнасяне на Общинския съвет правителството да отмени акта за държавна собственост на стадион “Пловдив”, пояснитой. Досега общината не е искала официално деактуване от страна на държавата, макар в спора за спортния комплекс да я осъди на първа инстанция.

Заместник-кметът съобщи, че заедно с кмета Славчо Атанасов и областния управител Тодор Петков в близките дни ще търси среща с министъра на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов за бързо задвижване на процедурата по изчистването на собствеността. Предишните два конкурса за концесиониране на недовършения спортен комплекс се провалиха поради липса на кандидати.