Турция остана без играчи за четвъртфинала
Турция остана без играчи за четвъртфинала / netinfo
Цели седем футболисти на Турция са контузени или наказани преди четвъртфиналния двубой срещу Хърватия на 20 юни на стадион Ернст Хапел във Виена.

Вчера югоизточните ни съседи обърнаха Чехия до 3:2 за 15 минути и си осигуриха място в следващата фаза, но дадоха жертви, които осезаемо ще затруднят пътя на момчетата на Фатих Терим към полуфинала.

Вратарят Волкан Демирел, който се опита да нокаутира Ян Колер в допълнителното време и бе изгонен, както и получилият втори жълт картон на Евро 2008 Мехмет Аурелио са наказани и няма да играят срещу тима на Славен Билич.

Бранителят Емре Гюнгюр бе изнесен на носилка срещу чехите заради разтежение на прасеца. Съименникът му и капитан на отбор Емре Белозоглу има проблеми с ахилеса, а Тюмер Метин е с травма в слабините.

С контузии са и централните защитници Сервет Четин Гьокан Зан, като за тях надеждите да се възстановят за мача с Хърватия са най-големи.

Селекционерът на турците Фатих Терим заяви, че играчите ще преминат допълнителни изследвания, за да се прецени дали ще са готови за игра. Императора добави и че на мястото на Волкан на вратата ще бъде заето от героя от Мондиал 2002 Рюстю Речбер.