Турци аплодират български баскетболистки
Турци аплодират български баскетболистки / netinfo
Кадетският тим на баскетболния Тони 7 взе две победи над турски отбори по време на престоя си в южната ни съседка.

„Не мога да не съм доволен от този факт. Всичко по време на гостуването ни бе на супер ниво. Сериозната работа, която вършим по време на тренировъчния процес вече започва да дава резултати”, коментира старши треньорът Ивайло Христов и разказа пред bulgarianbasket.com:

„Много са ценни и съветите на Стефан Михайлов. Трябва ни още малко, за да станем добър отбор. Бих отличил всички момичета, стараха се и играха много добре. Искам още малко старание от малките в отбора. Не може да не ме радва фактът, че две от нашите момичета – Вики Стойчева и Радостина Рашева веднага бяха забелязани от местните спортни мениджъри, които вечерта на коктейла ни засипаха от предложения към тях. Феновете в залата аплодираха и нашия тим. Беше страхотно изживяване, както за състезателките, така и за мен. Нашите момичета се стъписаха малко в началото, но в един момент един фен изтърва едно знаме на терена и Станислава Стойчева от нашия отбор им го подаде. В този миг спечелихме публиката и запалянковците започнаха да ни аплодират и да скандират за нас.”

- Като национален треньор на България в тази възраст смятате ли, имаме шанс да се класираме в дивизия А след домакинството на Европейското тази година за кадетки в Б дивизия?

- Имаме голямо желание да успеем с колежката ми Борислава Мандур. Ще ни бъде много трудно, но аз съм сигурен, че ще дадем всичко, на което сме способни, за да стане. Нямаме друга алтернатива, за да се класираме трябва да завършим на първо или второ място.