Трима португалци започнаха с Берое
Трима португалци започнаха с Берое / netinfo
Трима португалци пристигнаха на лагера на Берое в Правец. Това са 21-годишният Бруно Матуш, 20-годишният Алберто Лопеш и 19-годишният футболист от школата на Брага Хуго Лопеш. И тримата играят на поста вътрешен халф.

Старши треньорът Радослав Здравков уточни, че Алберто Лопеш може да играе в защита, а неговият съфамилник Хуго се изявява и като нападател.

По ирония на съдбата с Берое отново тренират двама португалци с името Лопеш. Така бе и последният сезон, когато в състава на „зелено-белите” бяха Аделино Лопеш и Мануел Лопеш, които вече напуснаха старозагорския тим.

В Берое на проби трябва да дойдат и двама юношески национали на Камерун, както и нигерийски футболист. Здравков не каза техните имена, но почти сигурно става въпрос за Минкада и Аханда и 19-годишния защитник от Нигерия Ерик Майор. Очаква се те да се присъединят към заралии след прибирането на тима в Стара Загора.

Наставникът на Берое каза за Гонг, че на по-късен етап на проби се очакват още двама офанзивни футболисти от Португалия, които имат опит в елита на иберийската страна.

Утре „зелено-белите” играят последната контрола от лагера си в Правец – срещу втородивизионния израелски Апоел Раана, а проверката е насрочена за 9:30 сутринта.

След това беройци се прибират в Стара Загора, а неделя е почивен ден за играчите.