Три милиона разделят Бербатов и Юнайтед
Три милиона разделят Бербатов и Юнайтед / netinfo
Само три милиона паунда стоят на пътя на Димитър Бербатов към Манчестър Юн, съобщава „Дейли Експрес”. Изданието твърди, че и през изминалата нощ представители на футболиста, Юнайтед и Тотнъм са се договаряли за трансферната сума, срещу която той може да премине на „Олд Трафърд”.

Юнайтед са решили да се бръкнат до 25 милиона паунда за българина, което е с пет милиона повече от първоначалното им предложение. Тотнъм обаче настоява да получи точно 28 милиона и нито пени по-малко, тъй като вече снижи изискванията си, които първоначално бяха за 32 милиона паунда. Така към днешна дата Ман Юн дава 25, а Тотнъм иска 28 – това означава, че само три милиона са причина все още да няма трансфер.

Смяташе се, че Тотнъм може да се съгласи на въпросните 25 милиона, но след като шефовете на клуба разбраха цената на искания от треньора Андрей Аршавин – 21 милиона паунда – решиха да отстояват своето с надеждата, че Юнайтед все пак ще склони.

Разликата може да бъде договорена с клаузи за допълнително плащане при успехи на Ман Юн във Висшата или Шампионската лига и други състезания, както и според броя мачове, в които се включи Бербатов.

Въпреки че вчера Бербо тренира с Тотнъм, ясен знак за трансфера ще се получи едва, когато Хуанде Рамос обяви групата за гостуването на Мидълсбро за първия кръг от Премиършип този уикенд. Ако българинът остане извън групата, това със сигурност ще означава, че престоят му в Лондон засега е приключил.

Междувременно, шефовете на Висшата лига обявиха, че нямат достатъчно ясни доказателства, че Манчестър Юн е нарушил правилата за преговори с Бербатов, след като Тотнъм поиска шампионите да бъдат разследвани по този повод. От централата поискаха допълнително информация и от двата клуба.