Топалов не е доволен от решението на Апелативния комитет
Топалов не е доволен от решението на Апелативния комитет / netinfo

Българският щаб не е доволен от решението на Апелативния комитет на мача за световната титла между Топалов и Крамник. Това се казва в писмо на мениджъра на Топалов до Апелативния комитет

От българския щаб смятат, че в този си вид решението не ги удовлетворява, защото на практика нищо не се променя. Крамник ще може да посещава отново неограничен брой пъти новата тоалетна, без възможност за контрол. Освен в това в стаите за почивка трябва да се осигурят квестори.

В писмото се настоява при необходимост от ползване на тоалетна двамата играчи да бъдат придружавани до помещението от помощник съдията.

От българския щаб се чудят и защо се отказва на акредитираните журналисти да се запознаят със записите от стаите за почивка.

Световният шампион Веселин Топалов е възмутен от съмнителното поведение на своя противник, който практически взема своите най-отговорни решения в тоалетната. Въпреки това, в името на шахмата и от уважение към ФИДЕ, към Калмикия и милионите любители на древната игра, Веселин Топалов е готов да продължи участието си в мача, ако се предприемат необходимите мерки за гарантиране на честна игра, се казва още в писмото.

В заключение се съобщава, че ако срещата продължи, световният шампион няма да се ръкува с г-н Крамник преди партиите и повече няма да участва в съвместни пресконференции с него. Веселин Топалов ще дава изявления за медиите самостоятелно.

До 14.00 часа българския щаб ще очакват отговор от Апелативния съд, който да съдържа конкретни решения на поставените въпроси.