Тонев: Васев може да остане начело, ще играем в Европа
Тонев: Васев може да остане начело, ще играем в Европа / netinfo
Изпълнителният директор на Локомотив София заяви след оставката на треньора Стефан Грозданов, че временно назначеният Димитър Васев може да води тима до края на сезона и изрази увереност, че железничарите ще се класират за Купата на УЕФА.

„Не бих искал да навлизам в подробности. Ситуацията в клуба е доста напрегната след двете поредни загуби от Вихрен и Литекс. Стефан Грозданов подаде оставка, тя е приета и Димитър Васев ще води отбора срещу Беласица”, каза Тонев.

„Оценката безспорно е положителна. Грозданов дойде в отбора по мое настояване в много труден момент и успя да изправи отбора на крака. Играхме в Купата на УЕФА в две поредни години. Имахме много хубави моменти.”

„Оставката е съвкупност от различни неща и дойде, след като се получиха тези негативни резултати. Селекцията ще бъде оставена в ръцете на новия треньор. Ако Васев остане, селекцията ще е негов приоритет.”

„Спекулациите, че се водят преговори с други треньори тръгнаха преди доста дни – неща, които не отговаряха на истината. В тази посока г-н Гигов реши за Васев, за да не взимаме решение под натиск. Възможно е Васев да води отбора до края на сезона.”

„Локомотив заслужава и ще играе в евротурнирите. Очаквам да има максимална мобилизация от всички и да покажем какво можем, защото ние можем много повече от това като отбор”, заяви Иво Тонев.