Томов: Взехме сериозен играч, идват още!
Томов: Взехме сериозен играч, идват още! / Официален сайт на ЦСКА
„Кевин Амунике е едно от най-сериозните имена, които ще играят в България от много години насам” – това заяви шефът на Надзорния съвет на ЦСКА Александър Томов при представянето на поредното ново попълнение на „червените” на стадион ”Българска армия”.

„Той е скъп футболист! По принцип, в тази лятна селекция обръщаме внимание на офанзивните играчи, именно това бе нашият проблем през пролетта, всичките ни нападатели бяха контузени, така че сега гледаме да взимаме точно нападатели” – допълни още Томов, въпреки че във визитката на Амунике той е обявен като халф.

Шефът сподели и стратегията на селекцията: „Взимаме изключително млади, под 25 години играчи. Търсим бъдещето, а не миналото. Знам, че феновете искат моментални резултати и победи, но ние гледаме стратегически.”

Александър Томов поясни, че освен чуждестранните попълнения, се водят преговори и с няколко български играчи от „А” група, както и че поне трима юноши на клуба ще бъдат представени като нови попълнения, за да се получи нужният баланс.

На въпрос за тлеещия скандал между фенове и ръководство, той отговори: „Няма да свалям Дучето. Вижте, около ЦСКА винаги тлеят измислени скандали, вече свикваме с това. Вчера се видях с Дучето, разбрахме се, а днес чета точно обратните неща по вестниците. Той е малко по-буйно момче, затова понякога се пали излишно.”

Шефът на „армейците” обясни, че автобусните неволи в ЦСКА са несериозна тема. Накрая той обяви, че членът на Селекционния комитет Радослав Здравков в момента преговаря с добър отбор, за да му стане старши-треньор.