Томов: Шампионската лига е цел максимум пред ЦСКА
Томов: Шампионската лига е цел максимум пред ЦСКА / netinfo

„Каквото бях казал, това се получи” – заяви шефът на надзорния съвет на ЦСКА Александър Томов по повод днешната сбирка на треньор и ръководство във връзка с лятната селекция в тима и целите за европейските клубни турнири.

„Най-напред изслушахме доклада на Стойчо Младенов, след това определихме параметрите на новата селекция, по която обаче се работи не от днес, а от много време насам. Не мога сега да кажа колко или кои играчи ще привлечем, най-малкото на този етап не е коректно спрямо момчетата, които в момента са в отбора. Не е нужно да се създава излишно напрежение”.

Томов обяви, че е постигнато съгласие бъдещия дублиращ тим на ЦСКА да тренира заедно с мъжкия отбор, за да има по-голяма взаимосвързаност между двете формации. Димитър Пенев ще работи по набелязаните имена от родното първенство.

„Категорично не съм съгласен, че срещата е закъсняла. Ние работим постоянно, аз лично давам заплати на пет скаути, които не спира да работят. Плащаме хонорари и на външни скаути. Доволен съм, че съгласувахме принципа, първо да взимаме, а после да продаваме. Ние и досега сме го следвали, може би с изключение на случая „Валентин Илиев” – допълни още Александър Томов.

Относно поставената цел за влизане в груповата фаза на Шампионската лига, шефът на „армейците” заяви: „Целите са вариативни, няма само тази или само онази цел. Ние сме длъжни да поставим най-високата цел, без да я хиперболизираме. Това е програма максимум, има обаче и програма минимум и тя е свързана с групите в турнира за купата на УЕФА”.

Александър Томов каза, че няма развитие относно желанието на ЦСКА да получат шампионската титла в последния си домакински мач за сезона на 10 май. „Ние трябва да си свършим работата, да станем шампиони до края на април. След това вече може да искаме каквото и да е от БФС, имаме още малко работа за вършене”.