Томов: Най-важно е да си оправим стадиона
Томов: Най-важно е да си оправим стадиона / netinfo
Състоянието на стадион „Българска армия” и как в най-бързи срокове да бъде приведен до вид за получаване на лиценз от УЕФА е била първата и най-важна точка при срещата на върха в ЦСКА, която завърши преди минути.

Както Гонг съобщи още в началото на седмицата на редовното заседание на УС на „червените” са обсъдени най-наложителните въпроси отделно от смяната на собствеността на клуба.

На събранието Александър Томов е разгледал докладните записки относно трансферите от страна на старши треньора Стойчо Младенов, изпълнителният директор Емил Костадинов и селекционният съвет, начело с Димитър Пенев

Президентът на „червените” е изразил задоволство, че голяма част от играчите в списъците на Младенов, Костадинов и Пенев се припокриват, въпреки че са правени независимо един от друг. До началото на първия лагер в Боровец всички искани от Младенов футболисти трябва да са на линия.

В трансферните списъци на „червените” обаче има и футболисти с действащи договори с други клубове. Като пример Томов посочи нападателят на руския Шинник Здравко Лазаров. Тогава в сила ще влезе „План Б” – до втория лагер на тима в Холандия трябва да стане ясно дали „армейците” вземат някои от ангажираните играчи.

Александър Томов не е разкрил какъв ще е бюджетът за трансферите. Той щял да зависи от нуждите на Стойчо Младенов. Едва когато се привлекат желаните футболисти, чак тогава ще се освобождават излишните или ще им се търсят нови отбори.

Все още подготовката на ЦСКА не е ясна като дати, защото „армейците” чакат официалното писмо от УЕФА от кой предварителен кръг в Шампионската лига ще стартират. Депешата трябва да пристигне най-късно до 5 юни.