Томов: На ст. Локомотив се свири тенденциозно
Томов: На ст. Локомотив се свири тенденциозно / netinfo
Председателят на Надзорния съвет на ЦСКА Александър Томов заяви след нулевото равенство между „червените” и Локомотив Сф (0:0), че на стадиона в квартал „Надежда” „съдиите винаги свирят в едната посока”. Шефът на „армейците” бе категоричен, че главният рефер Николай Йорданов е ощетил неговия отбор на няколко пъти.

„Днешната ни игра показва, че ЦСКА е най-добрият отбор в България в момента. Убеден съм, че уверено вървим към шампионската титла. Признанието на Европа също е факт. Мога да не кажа, че днес отново бяхме свидетели на едно безобразно и тенденциозно съдийство”, заяви Александър Томов.

„Нека още веднъж този съдия и БФС да погледнат дузпата на Велизар, атаката срещу Неи през второто полувреме и още 5-6 отсъждания, които бяха за червени картони и видят на какво намирисва нашето съдийство и как нашето съдийство се манипулира. Все пак не ми се иска аз да коментирам съдийството, но не мога да се стърпя, защото днес отново имахме една пропусната победа, благодарение на подобни решения. Така или иначе ЦСКА върви уверено към титлата и нямаме намерение да отстъпим.”

„Аз мисля, че няма нищо случайно. На този стадион съдиите винаги свирят в едната посока. Ако внимателно се прегледат всички положения, очевидно това, което се присъди по отношение на Велизар Димитров бе грубо посегателство над истината”, добави шефът на ЦСКА.

„Желая на Локомотив, който е един симпатичен отбор, да спечели сребърните и ли в най-лошия случай бронзовите медали. Що се касае до тази разлика, не крия, че съм поставил задача пред отбора тази разлика от 10 точки да се запази.”

Относно предстоящата селекция, която готвят „червените” Томов заяви: „На този етап е постигнат един много стабилен отбор, който е без загуба вече 21 кръга. Трябва обаче още малко, особено в атакуващ план да се подготвим, за да участваме конкурентно в европейските турнири. През следващата седмица ще имаме едно важно селекционно съвещание, на което ще вземем решения към кого ще се насочим, до сега не сме взели крайно решение за конкретни играчи.”

„Първото полувреме ми хареса, второто беше по-слабо, но при всички случаи смятам, че беше един здрав мач”, завърши председателят на Надзорния съвет на ЦСКА.