Томов: Ако МВР са от Левски, да си признаят
Томов: Ако МВР са от Левски, да си признаят / netinfo
„Осъждам абсолютно неадекватното поведение на БФС и на полицията по повод двата поредни вандалски акта случили се на мачове на ЦСКА”, каза босът на червените Александър Томов след двубоите с Левски и Вихрен.

С Сандански секторът с гостуващите фенове бе атакуван с камъни и бомби от привърженици на Локомотив Пловдив, пристигнали с два автобуса в южния град, които в последствие бяха арестувани и предстои да бъдат съдени.

„БФС и полицията не взеха никакви мерки след случилото се миналата седмица по време на мача с Левски. Така виновните се чувстват безнаказани. Когато счупваш един цял сектор, когато отговорни ръководители и фактори на Левски като Боримиров и Велев подстрекават феновете, когато е повече от видно, че фенове замерят със седалки полицаи и въпреки всичко това не се вземат мерки, идват следващи случаи, като този в Сандански. Затова настоявам на публично оповестяване с имена и снимки на тези, които направиха опит за убийство в Сандански.”

„Ако и сега на тези вандали и бандити им се размине, то някой съвсем отговорно трябва да поеме отговорност за бъдещото убийство по стадионите, което предстои. Искам да разбера кой организирано прати тези два рейса в Сандански. Убеден съм, че това е организирано. Искам да разбера, кой е платил рейсовете на тези фенове от Пловдив. На тях им е наредено да отидат точно на мача на ЦСКА.”

Шефът на надзорния съвет на червените Александър Томов ще изисква от президента на БФС Борислав Михайлов и от новия вътрешен министър да бъдат взети спешни мерки и промени в Закона за футболното хулиганство. Ако това не стане, Томов обеща радикални реакции от страна на ЦСКА.

„ЦСКА не желае да участва в убийство. Още веднъж се връщам към мача с Левски и не мога да проумея как стотици полицаи биват замеряни със седалки от феновете в сектор Б и цяла седмица никой от полицията не се оплака за това. Ако МВР е от Левски, да си кажат, явно затова мълчат”, каза Томов.