Томи Хаас отпадна още на старта в Делри Бийч
Томи Хаас отпадна още на старта в Делри Бийч / netinfo
Миналогодишният шампион на турнира в Делри Бийч Ксавие Малис (Белгия) и номер 2 в схемата на турнира Томи Хаас (Германия) отпаднаха още в първия кръг на тазгодишното издание на състезанието, което е с награден фонд 436 хиляди долара.

Хаас, който играе за първи път от три месеца насам, отстъпи с 2:6, 6:3, 2:6 на аржентинеца Диего Хартфийлд, който досега не беше печелил мач в състезание на АТР на твърда настилка. Германецът направи серия от непредизвикани грешки, бекхендът му не беше сигурен, а и при атаките на противника не реагираше както трябва, което му костваше и загубата в първия мач от 10-и ноември насам, информира БТА.

Малис, който пропусна по-голямата част от миналия сезон заради контузия в бедрото, отстъпи с 2:6, 6:4, 3:6 на американеца Боби Рейнолдс. Белгиецът, победител в това състезание и през 2005-а година, започна зле и втория сет, където отстъпваше в началото с 0:3. След това обаче той се мобилизира и стигна поне до трети сет.

Роби Джинепри, полуфиналист в Откритото първенство на САЩ през 2005-а година, елиминира Матийо Монкур от Франция с 6:3, 6:0. Джинепри, достигнал до 15-о място в ранглистата, сега е на 169-о място.