Том пристигна, паспортни проблеми за Даксон
Том пристигна, паспортни проблеми за Даксон / netinfo
Бразилският халф Евертон Джилио – Том се прибра в Пловдив и днес сутринта направи пълни функционални изследвания.

21-годишният техничар ще се включи и в тренировката на отбора тази вечер от 18,00 часа. С него обаче не пристигна сънародникът му Даксон да Силва. Оказа се, че той трябва да смени бразилския си паспорт, който изтича след 5 месеца, съобщи официалният сайт на „черно-белите”.

„По закон Даксон не може да напусне Бразилия, ако срокът на неговия паспорт изтича след по-малко от 6 месеца и това е причината за забавянето му. Предполагам, че другата седмица и той ще се присъедини към отбора”, заяви спортно-техническият директор на клуба Николай Курбанов.

Междувременно стана ясно, че предвидената за 2 август контрола срещу Берое няма да се осъществи. Старозагорци решиха в последния момент да играят със съгражданите си от Локомотив и заради това отказаха окончателно спаринга с пловдивчани. Локо все пак уреди контрола за същата дата с Родопа.

„Мачът отново ще е на 2 август, но още не сме решили къде ще се играе той. Ще изчакаме жребия за първенството на “А” и “Б” група и тогава ще уточним мястото”, допълни Курбанов.