Тити: Здрав съм. Следя какво става в България
Тити: Здрав съм. Следя какво става в България / netinfo
Старши треньорът на националния ни тим по баскетбол-мъже Тити Папазов бе изненадан неприятно от обаждане на свои приятели по време на почивката му в турския курорт Анталия, които са питали притеснени, дали е вярна информацията, че се е отровил с миди. Баскет-спецът категорично опроверга подобни твърдения и сподели, че следи събитията в България около треньорския пост в ЛукОйл Академик.

- Не съм се натровил от миди. Това не отговаря на истината. Жив и здрав съм. Всичко е наред, не съм в болница. Ям миди, ама не такива. Почивам със семейството си, сестра си и племенниците ми и се старая да пазя някакъв режим. Ям само плодове. Комплексът тук е феноменален. Най-вероятно става дума за жълт вестник. Най-важното е, че съм жив.

- Наясно ли си със случващото се в България около ЛукОйл Академик?

- Запознат съм с цялата ситуация. Марин Докузовски ме държеше в течение. Още като си замина за Скопие ми се обади ми каза, че отива там. Каза, че е имал желание да остане, но различни фактори са му подсказали, че не е желан. Четох информациите от днес. Не мога да не бъда поласкан от твърдението, че заедно с Любо Минчев съм сред фаворитите за поста треньор на ЛукОйл, но с мен никой не е разговарял и това е нормално, защото беше логично първо да се говори с Марин. Лично за мен той си свърши работата в ЛукОйл и е нормално да се изчака първо разговор с него. От тук нататък, дали ръководството на ЛукОйл ще се обади, е въпрос на време. Аз се чувам с тях често. В неделя говорих с Везенков. Те знаят, че до четвъртък съм в почивка. Смятам, че предстоят някакви разговори най-вероятно, тъй като дори да не стана пак треньор на ЛукОйл Академик взаимоотношенията ми с тях съвсем човешки и лично с Вальо Златев, който финансира посещенията ми при такива европейски сили като Панатинайкос и Макаби Тел Авив. Всъщност да се надяваме, че утре Панатинайкос ще стане шампион и така ще съм бил при три шампиона – НБА – Сан Антонио, Израел – Макаби ТелАвив и Гърция.

- А къде всъщност ще си утре – в Турция или в Гърция, защото може да си търсил начин да пътуваш до Атина?

- Естествено, че търсих начин да пътувам до Атина, но жена ми беше доста красноречива и убедителна като каза, че има 7 дни в годината, които отделям на семейството си и поне в тях Желко Обрадович не трябва да е преди нея. Мога да кажа, че вече се запознах със собственика на хотела и утре ще гледам последния мач от финала Панатинайкос – Олимпиакос в неговия огромен апартамент. Знам, че няма да е същото като в ОАКА, но ще стискам здраво палци ПАО да станат шампиони и да завършат този феноменален сезон с три титли, което никога не са правили. 

Все пак най-важното е на 1-ви юли на сбора на националния всички момчета да дойдат живи и здрави и така да завършат подготовката. А едно е сигурно, че от септември ще имам отбор. Как ще се казва времето ще покаже, но съм убеден, че няма да остана без клуб.