Тити с повишение - технически директор в щаба на Пини
Тити с повишение - технически директор в щаба на Пини / netinfo
Тити Папазов е новият технически директор в националния отбор на България по баскетбол. По думите на Пини Гершон Папазов получава повишение и ще изпълнява тази длъжност в треньорския щаб на мъжкия ни тим. Спортният директор на Балканската лига Шай Щрикс става генерален мениджър на представителния ни състав, а в екипа на Гершон влизат още Любо Минчев, Тони Дечев и кондиционният специалист Аврам Ковалски.

„Тити е най-добрият за тази работа. Длъжностите или постовете не са толкова важни. Както казах в началото – това е моят екип. Любо не иска да върши тази работа и я поверих на Тити. Тук съм, за да помогна и постовете не са важни. Ако някой иска, ще съм асистент или технически директор. Тук съм, за да помогна. Не става въпрос за гордостта или егото на някой”, коментира Пини на въпрос за рокадата в щаба му, при която Тити става от помощник треньор технически директор.

„Ако искате да съм тук по-дълго от договора ми, аз ще съм тук. Ако искате да съм треньор, пак ще съм тук. Искам да помогна не само на националния тим, а на целия български баскетбол. За мен нямат никакво значение длъжностите. Тук съм като доброволец и търся партньори, а не шефове. Ако някой иска да ми е шеф ще трябва да плати много пари. Аз търся партньори и това е пътят към успеха. Тити има повече опит с националния тим от мен и затова реших, че длъжността помощник за него е малка”, заяви още националният ни селекционер.

„Дайте ми малко време, защото е по-добре да говоря за играчите след няколко тренировки. Видях някои ужасни мачове. По-късно ще решим и кой ще е натурализираният баскетболист. Не е сериозно сега да говоря как ще играем. Да имаш играчи от НБА, не е гаранция за успех. Не играчите, а отборите печелят мачове. Няма да взимам решения сам. Заедно ще решаваме”, каза именитият израелец, който започва активно работа начело на баскетболистите ни за предстоящите евроквалификации.