Тити иска да върне синята публика в залата
Тити иска да върне синята публика в залата / netinfo
Голямото желание на най-емоционалния български треньор Тити Папазов в началото на баскетболния сезон е да върне синята публика в залата.

„За мен е много важно да успеем да върнем публиката на Левски. Това е най-силният коз на отбора и за тази кауза трябва да работим от първия ден. Убеден съм, че ако играем добре, ако играем атрактивно, вярвам, че синята публика, за която е нормално, че сега страда, заради не много доброто представяне на футболния отбор, ще ни подкрепи. Генерално аз съм оптимист. Сезонът е много дълъг. Балканската лига и първенството няма са се решават в момента”, каза Тити ден преди първия мач на „сините” за сезона.

Утре Левски приема сръбския Мега Хипо Лизинг от 17.45 часа в зала „Христо Ботев” в първия кръг на новосъздадената Балканска баскетболна лига.

„Не го приемам като много голяма трагедия, това че не сме в оптимално състояние и Васко ще отсъства, защото съм реалист и знам, че той няма да завърши сезона в България. Може би много скоро ще замине, защото е един от много добрите европейски центрове”, сподели още наставникът на Левски, който пък ще може да разчита на новопривлечения Петрослав Зафиров от ЛукОйл Академик.

Тити откровено признава, че винаги ще помни знаменитите мачове на „сините” в турнира за ФИБА-Европа преди години в зала „Христо Ботев”.

„Винаги съм казвал, че мач номер едно в моята треньорска кариера е този срещу Фенербахче. Не заради победа, а заради това, което направи публиката. Споделял съм, че след този мач, завинаги съм предан на синята публика, защото тя доказа, че е много велика. Убеден съм, че за да се стигне пак до такава атмосфера, ние трябва да предложим атрактивен баскетбол и постепенно да ги съберем. Знам, че ако ние играем добре, те ще дойдат, за да бъдат нашия най-верен поддръжник”, заяви асистентът на националния селекционер Пини Гершон.