Times: Сър Алекс вдигна ръце от Бербо
Times: Сър Алекс вдигна ръце от Бербо / netinfo
Най-вероятно ръководството на Манчестър Юнайтед ще трябва да се откаже от опитите си да привлече в редиците си звездата на Тотнъм Димитър Бербатов. Причината за това е разразилият се скандал между „шпорите” и „червените дяволи”, в лицето на сър Алекс Фъргюсън и Даниел Леви, информира английският „Times”.

Ако победителят в последното издание на Шампионската лига иска на всяка цена да вземе капитана на българския национален, отбор ще трябва да приготви 38 милиона паунда, въпреки че първоначалната оферта бе 20 милиона. Изданието посочва, че двете страни едва ли са склонни на компромиси, след като от страна на „шпорите” лепнаха прозвището „арогантен” на сър Алекс и внесоха жалба до Висшата лига.

Отношенията между клубовете и мениджъра на Манчестър Юнайтед и Даниел Леви се влошиха през изминалата седмица, което принуди Фъргюсън да търси нови алтернативи за нападението на отбора, свързани предимно със Самуел Ето’о, Рoке Санта Крус, Давид Вия и Карим Бензема.

Изданието припомня още, че интерес към звездата на „шпорите” има още от страна на Барселона, въпреки че наставникът на Тотнъм Хуанде Рамос изглежда все още държи да запази нападателя в редиците си.

Английското издание твърди още, че желанието на Бербатов е да се състезава през следващия сезон на „Олд Трафорд”, което означава, че ще се наложи да бъде мотивиран, ако остане на „Уайт Харт Лейн”.

Ръководството на Манчестър Юнайтед би било склонно да даде 25 милиона паунда за Димитър Бербатов, но при условие, че диалогът между двата клуба бъде възстановен.