Тиери Анри се завръща в Англия
Тиери Анри се завръща в Англия / netinfo
Френският нападател Тиери Анри е на път да предизвика война на трансферния пазар, след като медиите в Англия разкриха, че той иска да се завърне да играе във Висшата лига, по възможност в лондонски клуб.

Бившият капитан на Арсенал е споделил пред своя треньор в Барселона Франк Рийкард, че иска да напусне Испания в края на сезона. Причините, които е изтъкнал Анри за решението си са „лични”.

От каталунския гранд са заявили, че няма да спират 30-годишния голмайстор в намеренията му. Източник от клуба разкрива: „Ако бъде получена оферта, тогава ще разговаряме. Не сме отворили широко вратата за Анри, но не сме я и затворили.”

Тиери Анри изпитва проблеми с адаптацията на „Ноу Камп”, откакто се присъедини към Барселона миналото лято. Той често споделя пред медиите, че е нещастен без дъщеря си Тия, която остана в Лондон с майка си Клер, когато двамата се разделиха.

Въпреки че е легенда на Арсенал, е малко вероятно французинът да се завърне именно в този клуб. Мениджърът Арсен Венгер разреши на Анри на напусне преди година, тъй като още тогава смяташе, че футболистът подронва авторитета му и влияе зле на някои от младите таланти в отбора.

Така автоматично във фаворит за подписа на Тиери Анри се превръща Челси, но Манчестър Сити и Нюкасъл вероятно също ще проявят интерес към нападателя.