Тери пропуснал дузпата на Дрогба
Тери пропуснал дузпата на Дрогба / netinfo
Помощник треньорът на Челси Хенк Тен Кате разкри, че според предварителните планове, капитанът Джон Тери не е бил предвиден да изпълнява дузпа във финала на Шампионската лига срещу Манчестър Юнайтед в Москва.

Голмайсторът на сините Дидие Дрогба обаче си изпроси изгонване в продължението, след като без топка шамароса Неманя Видич и остави вакантно петото място за изпълнители от бялата точка. Никой друг от играчите на Аврам Грант не се е нагърбил и изборът е паднал върху английския национал.

Тери можеше да донесе победата на Челси, ако беше вкарал петата дузпа, но се подхлъзна при удара и топката профуча встрани от вратата на Ван Дер Саар, който по-късно спаси изстрела на Никола Анелка и донесе титлата на Юнайтед.

„Това беше невероятно. Той просто се подхлъзна. Ние тренирахме дузпи на тренировките през миналата седмица и той беше толкова уверен – той изпълняваше всичките много добре, така че бяхме уверени в него”, каза Тен Кате.

„Той не беше в първите пет, но когато дойде моментът, някой е каза, че не се чувства добре и е поискал друг да бие”, заяви холандският асистент на Грант.