Тенис централата ни стартира кампания „Честна игра”
Тенис централата ни стартира кампания „Честна игра” / netinfo
Инициатива „Игра по правилата” стартира ръководството на българската федерация по тенис. Кампанията, която ще върви и под надслов „Честна игра” е предизвикана от тревожни сигнали за различни прояви по родните тенис кортове.

Президентът на тенис централата ни Стефан Цветков, неговият заместник Огнян Илиев, новият член на Управителния съвет Екатерина Генова и генералният секретар Георги Дончев обявиха сериозното си намерение да реализират идеята.

Кампанията пък има пълната подкрепа на ДАМС, а председателят на Държавната агенция Весела Лечева коментира: „Изказвам благодарност към цялото ръководство на федерацията ни по тенис. Дано тази инициатива прерасне в национална кампания. Най-вярното място за старт на такава кампания е именно спортът.”

Целта на инициативата е затягане на дисциплината и организацията на турнирите и тенис кортовете у нас. Предстои да бъде създаден специален интернет сайт, където ще се отразяват всякакви прояви – негативни или положителни на състезанията. Различни личности ще изразяват своето отношение към кампанията. Ще се организира и демонстративни феърплей мачове, а в края на сезона ще бъде връчена награда за най-честния играч.

Босът на родния тенис Стефан Цветков заяви: „Ще има нулева толерантност към неспазване на правилата. Международната федерация ще бъде запозната. Планира се такъв демонстративен мач между наши и чужди звезди. Много сме стриктни в антидопинговата политика.”