Тенев: Най-рано другата седмица ще има резултати от Б пробите на щангистите
Тенев: Най-рано другата седмица ще има резултати от Б пробите на щангистите / netinfo
Главният секретар на Федерация по вдигане на тежестите Тенчо Тенев сподели за Гонг, че най-рано края на тази седмица ще излязат крайните резултати от разпечатването на Б пробите на 11-те български щангисти.

„Нека да уточня – физическо разпечатване бе направено днес на три произволни проби, за да се уверим как точно става самото отваряне.”

„Самото изследване на пробите представлява една сложна процедура, която започва с размразяване и след това вече минава през отделните звена на лабораторията, където се правят междинните изследвания, за да се стигне до крайния резултат.”

„Аз храня надежда за положителен изход и докато не получим финалния анализ винаги има надежда. Още повече, както ни бе съобщиха, за кьолнската лаборатория нашият случай е нещо неочаквано, не е имало такъв случай – 11 проби с едно и също вещество с много близки коефициенти. Това учудва и самите специалисти в Кьолн и те очакват резултата от втория анализ и ние очакваме дали ще се препокрият показателите на всички 11 проби.”

„Едва днес следобед разбрахме какъв е целият механизъм по разпечатване на Б пробите. Утре ще продължи работата по тези три проби, които бяха разпечатани днес ще. Също така утре ще започне работата по другите проби. Това отнема доста време – 12 часа са необходими, за да може една проба да бъде доведена до краен резултат, така че началото на следващата седмица ще можем да получим крайния резултат”, коментира за Гонг Тенчо Тенев.