Тенчо Тенев: Очаква ни тежък мач, гоним победа
Тенчо Тенев: Очаква ни тежък мач, гоним победа / plovdiv24.com

Два дни преди подновяването на футболното първенство, треньорът на Ботев Пловдив Тенчо Тенев сподели пред gong.bg очакванията си за двубоя със Спартак Варна и даде цялостна оценка за свършената през зимата работа.

„Очаква ни тежък мач срещу стабилен отбор. Мисля, че като изключим 3-4 отбора, при останалите нивото е едно и също. Ние излизаме единствено за победа в този двубой. Предвид контузиите на Манчев и Караматев и това, че Мохамед няма състезателни права очаквам да имаме известни проблеми в офанзивен план. Манчев все пак ще попадне в групата, но е малко вероятно да се появи в игра Мисля обаче, че със себераздаване и борба от страна на целия отбор можем да компенсираме проблема”, заяви Тенев.

„Не ме интересуват толкова точките, колкото играта на отбора. Искам момчетата да играят без напрежение и със стремеж за красив и резултатен футбол. Направят ли го резултатите ще дойдат сами”, коментира специалиста.

Той каза, че по време на подготовката е обърнал специално внимание върху изявите на своите футболисти при гостуванията.

„Лагерът в Хърватия беше изключително полезен за нас, тъй като показахме добър футбол срещу стойностни отбори и то далеч от нашите фенове, което за мен е много важно”, допълни наставникът на пловдивчани.

Тенев коментира най-слабото звено от есента – защитата, както и новите попълнения при канарчетата: „Доволен съм от бързата адаптация на Николай Харизанов и Апостол Попов. С привличането им засилихме конкуренцията в защитата, която беше най-слабото ни звено преди Нова година. Съжалявам, че Иво Иванов реши да се върне в Берое, защото според мен той имаше място в състава, а и конкуренцията сред бранителите щеше да е доста голяма, което е добре за всеки отбор”р завърши Тенчо Тенев.